Bloke Hesaba Para Transferi ve Transferwise

Hem Bloke hesabınızı açmak için gerekli olan parayı yollamak, hemde Almaya’dayken para almak veya yollamak için pratik ve ucuz bir para transferi aracına ihtiyaç duyacaksınız. Doğru yöntemi seçerek para transferinizi oldukça hızlı, ucuz ve pratik yapabileceğiniz gibi yanlış bir seçim ile para transferinizi pahalı, eziyetli ve uzun sürede yapabilirsiniz.

TransferwiseAkbank – Garanti SwiftZiraat Swift
Komisyon oranı%0,6 – %1%0,6 + % 0.8 – 1.5 Muhabir banka masrafı + %0,6 Alıcı komisyonu%0,5 + % 1 – 2 Muhabir banka masrafı + %0,5 Alıcı komisyonu
Bloke hesap (10.236€) için komisyon450 TL *600 – 1000 TL700 – 1200 TL
Transfer Süresi1 – 2 Gün2 – 4 Gün2 – 4 Gün
Karşı tarafa geçecek tam tutarBelliBelli değil Belli değil
* Bu fiyat indirim linki ile elde edilmiş fiyattır. İndirimsiz fiyat 510₺ dir.

Transferwise üzerinden 500€’ya kadar ücretsiz, daha yüksek tutarlarda ise 500€’luk kısmını ücretsiz transfer edebileceğiniz kayıt linki için tıklayınız.

Transferwise üzerinden para transferlerinizi daha ucuz ve daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca Transferwise’ın Swift’te göre en önemli avantajı, karşı tarafa tam olarak ne kadar para geçeceğinden emin olmanızdır. Swift ile para yollandığında, aracı bankaların ve karşı bankanın keseceği komisyon tamamen belirsizdir ve karşı tarafa ne kadar para geçeceği belli değildir. Bu sebepten bloke hesap gibi tam ücret yollanması gereken işlemlerde Transferwise kullanmanız tavsiye edilir.

Transferwise

Transferwise Nedir?

Transferwise uluslararası bir para transferi yöntemidir. Çalışma şekli kısa bir şekilde özetlenecek olursa: siz parayı Transferwise’ın kendi ülkenizdeki hesabına yollarsınız, Transferwise’da bu parayı alıcının ülkesindeki hesabına yollar. Gönderilen paralar daima o ülkenin yerel para birimi cinsinden yapılır.

Hesap Nasıl Açılır?

İlk transferinizi ücretsiz gerçekleştirebileceğiniz kayıt linkine tıklayın. Gerekli alanları doldurun ve hesabınızı açın.

Transferwise ile Para Nasıl Yollanır?

Eğer Türkiye’den Almanya’ya para yolluyorsanız, gönderilen para birimi olarak Türk Lirasını, karşı tarafa ulaşması için Euro’yu seçiniz.

Not: Transferwise ülkelerin kendi para birimleri ile çalışmaktadır. Türkiye’ye giren ve çıkan paralar Türk Lirası, Almanya’ya giren ve çıkan paralar Euro olmak zorundadır.

Gönderilecek miktarı seçtikten sonra, alıcının banka bilgilerini girmeniz gerekmektedir. Bu kısımda hata yapmamaya özen gösteriniz ve tekrar tekrar kontrol ediniz. Transferi onayladıktan sonra Transferwise’ın Türkiye’deki banka hesap bilgilerini ve yollamanız gereken tutarı göreceksiniz. Yollamanız gereken tutarın Türk Lirası olduğunu ve göndereceğiniz paranın altına bir açıklama kodu yazmanız gerektiğini göreceksiniz. Bu hesaba Türkiye’deki bir banka hesabınızdan eksiksiz olarak belirtilen Türk Lirası cinsindeki tutarı altına Transferwise sitesinde yazan açıklamayı yazarak gönderiniz. Bu aşamadan sonra Transferwise üzerinden transferin hangi aşamada olduğunu takip edebilirsiniz.

Adımlar:
  1. Transferwise hesabı açın ve bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurun
  2. Gönderilecek para birimini ve alıcı para birimini seçin ve gönderilecek meblağı belirleyin
  3. Alıcı bilgilerini girin ve transferi onaylayın
  4. Transferwise’ın hesabına istenen tutarı havale veya eft ile yollayın

Sıkça Sorulan Sorular

  1. Transferwise ile Türkiye’den Euro yollayabilir miyim?
    • Hayır, Transferwise her ülkenin kendi yerel para birimi ile çalışır. Bu sebepten Türkiye’den sadece lira yollayabilirsiniz, karşı tarafa ise bu miktarın oradaki yerel para birimi karşılığı geçer.
  2. Transferwise ile Türkiye’ye Euro yollayabilir miyim?
    • Hayır, Transferwise her ülkenin kendi yerel para birimi ile çalışır. Bu sebepten Türkiye’ye sadece lira ulaşır.
  3. Transferwise döviz kuru üzerinden para kazanıyor mu?
    • Hayır, Transferwise’da döviz kurları alış ve satış için aynıdır. Sadece size belirtilen komisyon kadar ödeme alınır.

Bloke Hesaba Para Transferi ve Transferwise” için 18 yorum

  1. fintiba için alıcı bilgileri nelerdir?
    kuruma gönder deyip, verien ibanı girsem doğru mu oluyor. bide alıcı bilgileri REFERANS bölümüne ne yazacaz.
    örneğin dil okuluna gidecem

    Beğen

    1. -Alıcı kısmına kendi isminizi yazacaksınız, çünkü bloke hesapta normal bi hesap gibi size ait.
      -Referansa ne yazıldığının bir önem yok. Boş bırakabilirsiniz.

      Beğen

      1. merhaba benim ağabeyim şuanda almanyada bir üniversitede okuyor üniasisst’den başvurdu. Sorum şu ağabeyim için yaklaşık 10k euro bloke hesap açmıştık ben öz kardeşiyim benim de 10k euroluk bloke hesap açmama gerek var mı ağabeyim orada olduğu için örnek veriyorum 3k euro bloke hesap açsam yeterli olur tarzı bir şey var mıdır cevaplayabilirseniz sevinirim.

        Beğen

    1. Eğer Türkiyede’ki Euronuzu Transferwise ile yollamak istiyorsanız, Türkiye’de Euro’nuzu TL’ye çevireceksiniz, sonra Transferwise’a bu TL’yi yollayacaksınız. Eğer Euro’yu bozdurmak istemiyorsanız, Swift ile yollayabilirsiniz ama büyük ihtimalle daha pahalıya gelecektir.

      Beğen

  2. Transferwise hesabımda Euro hesabım ve Eurom var. Bunu fintibaya direkt Euro olarak gönderemem mi?

    Beğen

      1. ‘‘Transferwise hesabımda Euro hesabım ve Eurom var. Bunu fintibaya direkt Euro olarak gönderemem mi?’’

        Diye yönelttiğim soruya;

        ‘Wise hesabınızda bulunan Euro’yu Fintiba’ya direk gönderebilirsiniz’

        diye cevap verdiniz. Ama diğer bir çok soruda TL’ ye çevirmeyi önermişsiniz. Aklım karıştı biraz. Biraz daha detaylı cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

        Beğen

      2. Tabi. Türkiye’deki bi banka hesabında bulunan dövizinizi Wise(eski adı ile Transferwise) üzerinden transfer edemezsiniz. Bunun sebebi Wise’ın her ülkenin kendi para birimi ile çalışmasıdır. Yani Türkiye’den sadece Türk lirası gönderebilirsiniz.

        Ama eğer Wise cüzdanınızda Euro varsa bunu direkt olarak Almanya’daki bir hesaba gönderebilirsiniz(sizin durumunuzda bloke hesabınıza). Burada önemli olan nokta Euro’nun Wise cüzdanınızda bulunuyor olması. Bunun için daha önceden Wise cüzdanınıza Euro eklemiş olmanız veya daha önceden Wise cüzdanınıza yerli para birimi ekleyip bunu Wise cüzdanınız içerisinde Euro’ya çevirmiş olmanız gerekli.

        Beğen

  3. merhabalar türkiyede açmaya çalıştığım fintiba hesabıma para yollayacağım, şuan yerel bir bankada euro olarak gerekli tutara sahibim. transferwise’a euro olarak para aktarmam mümkün müdür?

    Beğen

    1. Hayır, Transferwise her ülkenin kendi yerel para birimi ile çalışır. Bu sebepten Türkiye’den sadece lira yollayabilirsiniz, karşı tarafa ise bu miktarın oradaki yerel para birimi karşılığı geçer.

      Beğen

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın